Kto ma jaja? Niech zrobi kotlety! Jak macie dużo jaj i nie wiecie jak je spożytkować, można ulepić smaczne kotlety z jaj. Mam na nie smaka od kilku dni.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 2 jajka surowe
- 1 cebula
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki śmietany 18%
- pół pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- bułka tarta
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy podsmażoną cebulę, surowe jajka, bułkę tartą, śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy, z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Smakują przepysznie!!
Smacznego!