Przedstawiam Wam przepis na kotlety de volaille z szynką, serem i masłem. Są bardzo smaczne i sytne.
Składniki:
- schab
- szynka
- ser żółty
- masło
- jajko
- bułka tarta
- przyprawa do mięsa, sól, pieprz
Schab cienko rozbijamy, czym większy tym lepiej się uformuje. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa. Kładziemy na każdym kawałku trochę sera żółtego, szynki i kosteczkę masła. Zawijamy w kotlety, formujemy dłońmi by się ładnie trzymało, lekko ściskamy. W misce rozbijamy jajko, w drugiej bułka tarta. Każdy kotlet obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z każdej strony aż się zarumienią, lepiej dłużej niż krócej, by mięso się dobrze podsmażyło. Gotowe. Polecam do tego surówkę z kapusty pekińskiej, marchewki, szczypiorku, koperku, sosu majonezowo-śmietankowego z przyprawami.
Bon appetit! 😀