Kolejna surówka do kolekcji. Mam ich trochę mało, więc co jakiś czas będę uzupełniać. Zostało mi mięsa z wczorajszej papryki nadziewanej mięsem, więc ulepię z niego kotlety. A surówkę przyrządzę z białej kapusty, pora i marchwi z czosnkiem.
Tą piękną ceramikę nabyłam w Erinaco.pl, fanpage na fb: www.facebook.com/ErinacoPL – Projektowanie i tworzenie autorskiej ceramiki użytkowej, oraz odzieży, biżuterii i dodatków – polecam gorąco!
Surówka z białej kapusty, pora i marchwi z czosnkiem
2018-01-28 15:52:01
Składniki
- 1/4 kapusty białej
- 1 duża marchew
- 1 mały por
- majonez
- kwaśna śmietana 12%
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Kapustę i marchew (obrana i umyta) ścieram na grubych oczkach tarki. Por szatkuję.
- Mieszam wszystko razem, dodaję do smaku majonez i śmietanę (około 1 łyżkę majonezu i 2 łyżki śmietany), sól, pieprz (można też dodać koperek).
- Na koniec wyciskam czosnek, mieszam.
Kuchnia REwelka https://kuchniarewelka.pl/
Surówka wyszła naprawdę pyszna! Nieco ostra, z racji tego że dodałam czosnek, a i por jest dość ostry. Więc jak lubicie nieco delikatniejsze smaki, to zrezygnujcie z czosnku lub dodajcie go mniej.
Smacznego!