Uwielbiam tą sałatkę z kaszą kuskus, warzywami i serem feta, jego słonawy smak jest idealnym dopełnieniem tej sałatki.
Składniki:
- kasza kuskus (ilość dowolna, ja sypałam na oko)
- ser feta
- rzodkiewka
- groszek
- pomidor
- ogórek
- szczypior
- koperek
- kostka bulion na włoszczyźnie Knorr
- sól, pieprz
- Do miski wsypujemy kaszę kuskus, ilość zależy od tego czy jesteście głodni 😀
- Zalewamy kaszę gorącą wodą do poziomu kaszy, czekamy kilka minut aż nasiąknie i zrobi się miękka, albo raczej nie stoimy i nie czekamy, tylko w tym czasie kroimy warzywa.
- Zanim pokroimy warzywa, to dodajmy do kaszy kostkę bulion na włoszczyźnie Knorr. Jak mniej kaszy, to można dodać połowę kostki mieszamy i niech sobie kasza mięknie.
- Kroimy warzywa, ja dodaję: pomidor, ogórek, groszek, rzodkiewka, szczypiorek, koperek.
- Dodajemy ser feta dla smaku, jak kto lubi, jest słony, ale fajnie dodaje smaku do sałatki.
- No i wiadomo, te wszystkie warzywa i ser feta dodajemy do kaszy, mieszamy, sprawdzamy czy wystarczająco przyprawiona, a nawet jak nie, to i tak warzywa dodają smaku, więc specjalnie nie jest problemem mniejsza ilość przypraw.
- Jemy!!