Dawno nie było rybki. A jakie rybki preferuję? Filety 😀 Bo można kupić w każdym sklepie, jest tani, zdrowy i można szybko przyrządzić. Dobra dosyć żartów. Ale jest tani i można szybko przyrządzić 😀 Dodam jeszcze, że jest smaczny. Dziś ryba zapiekana w sosie koperkowym, u mnie filet z morszczuka.
Ryba zapiekana w sosie koperkowym
2018-02-22 12:04:39
Składniki
- 450 g filetów z ryby
- 1 szklanka śmietany 18%
- 1 pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Odmrożone lub świeże filety ryby oprószyć solą, pieprzem i ułożyć na dnie natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
- W misce wymieszać śmietanę, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, dodać pokrojony koperek.
- Sosem polać rybę, zapiekać w 180 st. C przez około 30 minut, do momentu, aż ryba nie będzie surowa.
Kuchnia REwelka https://kuchniarewelka.pl/
Smacznego!