Dziś będzie coś lżejszego. Nie na obiad, lecz na śniadanie czy kolację. Chociaż jeśli mało jecie, to nie zabronię Wam zjeść na obiad 🙂 Chleb posmaruję pastą jajeczną z wędzonym twarogiem i rzodkiewką. Mniam!
Tą piękną ceramikę nabyłam w Erinaco.pl, fanpage na fb: www.facebook.com/ErinacoPL – Projektowanie i tworzenie autorskiej ceramiki użytkowej, oraz odzieży, biżuterii i dodatków – polecam gorąco!
Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką
2018-02-01 15:54:09
Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 8 rzodkiewek
- 250 g twarogu wędzonego lub zwykłego półtłustego
- 1 pęczek szczypiorku
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Obrane jajka ugotowane na twardo drobno posiekaj i wrzuć do miski.
- Rzodkiewki umyj i również drobno pokrój, dodaj do jajek.
- Szczypiorek opłucz i posiekaj, wrzuć do miski.
- Dodaj twaróg, jogurt naturalny, dopraw do smaku solą, pieprzem i wszystko razem wymieszaj widelcem, jednocześnie rozdrabniając twaróg. Przy okazji bardziej rozetrą się jajka i całość nabierze konsystencji pasty.
Kuchnia REwelka https://kuchniarewelka.pl/
To by było na tyle. Życzę smacznego!!