Uwielbiam tą pizzę. Jest łatwa i szybka do zrobienia, w sam raz na nagły głód.
Jako, że zaczynam blog, będzie tu na razie nie wiele i bardzo amatorsko 🙂 Tak swojsko, domowo. Taka baza wypróbowanych przeze mnie dań.
Składniki:
- ciasto do tortilli
- ser żółty
- szynka
- salami
- pieczarki
- papryka
- ketchup
- zioła prowansalskie
Składniki dowolne, jak kto lubi, można też dodać cebulę i inne warzywa. Spód smarujemy cienko ketchupem aż po same brzegi. Kładziemy plasterki sera żółtego, salami, szynkę, pieczarki, paprykę i posypujemy ziołami prowansalskimi. Ja lubię podsmażyć kilka minut paprykę i pieczarki by były miększe, gdyż taka pizza bardzo krótko się piecze i nie zdąży się to dobrze dopiec.
Wstawiamy do piekarnika dosłownie na 7 minut, należy pilnować by brzegi się nie spiekły, ciasto jest tak cienkie, że wystarczy piec kilka minut w 180 stopniach. Najlepiej to widać, jak ser żółty się dobrze rozpuści, wtedy można wyjmować.
Pychotka! 🙂